Loške orglice

Glasbena skupina Loške orglice

Naša glasbena skupina LOŠKE ORGLICE je bila ustanovljena v sredo, 3. februarja 2016. Od prvega dne so članice skupine Nataša Zadnik, Marija Zadnik, Alenka Šušteršič Snoj, Ivanka Prezelj, Marija Omejc, Minka Marija Likar in Milka Šmuc,  novembra 2016 se nam je pridružil kitarist Bogdan Snoj, maja leta 2021 pa še pevec Jožef Rupar. Vodja devetčlanske skupine je že od vsega začetka Ivanka Prezelj.

Naš repertoar obsega predvsem ljudske in narodnozabavne skladbe. Skupina najpogosteje nastopa v Škofji Loki in bližnji okolici, predvsem na prireditvah različnih društev in ustanov. Povprečno nastopamo po 15-krat na leto. Smo edina tovrstna glasbena skupina v Škofji Loki. Naša izvirnost se izraža v priredbah skladb, ki jih v orglični pisavi pišemo sami. Pri poslušalkah in poslušalcih želimo spodbuditi željo po kakovostni obuditvi igranja na ustne harmonike. Vsebina nastopov je vedno tehtno premišljena in oblikovana glede na to, komu je namenjena. Tako imamo poseben program za vrtce, drugačnega za razigrane športnike in spet drugačnega za starostnike, ki ob poslušanju lepih ljudskih in narodnozabavnih pesmi radi tudi zapojejo. Posebno pozornost namenjamo tudi programu v celoti, še posebej na samostojnih nastopih, na katerih skladbe povežemo s spremno besedo in recitalom. Pogosto dodamo še kak skeč in prireditev šaljivo zaokrožimo s skupnim petjem  narodne/-ih pesmi. Z veseljem nastopimo povsod, kamor smo povabljeni.

Leta 2021 smo posneli prvo zgoščenko z naslovom ZAJADRAJTE Z NAMI, tako da lahko vsak prisluhne 16 ljudskim in narodnozabavnim pesmim z orglicami, kitaro in petjem.


  • januar 2024 Aktivno leto za Loške orglice

    Aktivno leto za Loške orglice

    Za glasbeno skupino Loške orglice je bilo lansko leto zelo aktivno. Obeležili so petnajst nastopov, od tega so imeli dva samostojna nastopa v februarju v vrtcu Čebelica v Kranju in aprila v Mengšu za ...

    Prikaži več