Vabilo k prostovoljstvu

ŽELITE POMAGATI?

NAREDITI SVET OKOLI SEBE PRIJAZNEJŠI?

OSMISLITI SVOJ PROSTI ČAS?

POLEPŠATI DAN SEBI IN DRUGIM?

Prostovoljsko delo je delo s srcem, ki temelji na svobodni odločitvi posameznika. Prostovoljcev ni nikoli preveč, zato vas vabimo, da se nam pridružite. Naše povabilo velja zlasti tistim, ki po upokojitvi želite ostati aktivni, se počutiti koristnega, pridobivati nova znanja, izkušnje, prijateljstva ter si  tako popestriti in osmisliti tudi svoj prosti čas.  

Prostovoljce  za program STAREJŠI ZA STAREJŠE potrebujemo za občasno obiskovanje starejših oseb, ki živijo prav  v vaši bližnji okolici. Potrebujemo vas za občasno obiskovanje in druženje s starejšimi, z osamljenimi, morda kdaj za spremstvo  po kakšnih opravkih, včasih za kakšen nasvet, za kakšno manjše hišno ali drugo opravilo ali pa  preprosto samo  za kakšen pogovor, izmenjavo mnenj, izkušenj…. Potrebe posameznikov v starosti so zelo raznolike in potreb po pomoči je veliko.

Pridružite se nam in tudi vi in prispevajte k večji skrbi za sočloveka  v vaši bližini. Danes mlajši pomagajmo starejšim, če bomo ohranjali to dejavnost, bomo jutri take pomoči lahko deležni tudi mi sami. Za prostovoljstvo vas bomo ustrezno usposobili.  Prostovoljstvo je sicer delo brez plačila, v zahvalo pa vam bomo občasno v skladu z možnostmi namenili tudi kakšno drobno pozornost.

Prijave sprejemamo na telefon 041 7171 210 ali pa se prijavite na e-naslov nezkafojkar@gmail.com.