Predstavitev

Šport v Društvu upokojencev Škofja Loka

V DU Škofja Loka ima šport dolgotrajno in zelo uspešno tradicijo, ne samo zaradi doseženih rezultatov, ampak predvsem zato, ker je rekreacija ena izmed tistih dejavnosti, ki starejšim pomaga podaljševati telesno aktivnost in trdnost zdravja. 

Brez dvoma sta na razvoj in športne dosežke v društvu najbolj pozitivno vplivala Julija Jenko, ki je šport vodila do leta 2007, in Ivan Hafner, ki je kot predsednik komisije za športno-rekreativno dejavnost dejaven še zdaj.

Naši člani in članice tekmujejo kar v 13 panogah, delujejo pa tudi tri rekreativne sekcije. Njihovi dosežki na vseh ravneh tekmovanj (občinski, PZDU, ZDUS in v okviru Športne zveze Škofja Loka) trajno krasijo vitrine in police galerije Hodnik na sedežu društva ter pričajo o njihovi uspešnosti, o čemer smo natančneje poročali tudi v našem zborniku ob 70. obletnici društva.

O doseženih rezultatih vsako leto poročamo komisiji za športno-rekreativno dejavnost, ki jo vodi predsednik komisije, njeni člani pa so vodje posameznih športnih odborov.

Na vse uspehe naših športnic in športnikov sem izjemno ponosen, zato sem prepričan, da bosta športno-rekreacijski dejavnosti tudi v prihodnje namenjeni ustrezna pozornost in skrb, saj si glede na njeno razširjenost v društvu to tudi zasluži.

Miro Duić,


 • september 2023 Športne aktivnosti

  Športne aktivnosti

  Športni navdušenci pričenjajo z rednimi vadbami v sezoni 2023 - 2024. V nadaljevanju objavljamo seznam vodij posameznih športnih sekcij pri DU. ...

  Prikaži več
 • marec 2023 Športne igre PZDU Gorenjske za leto 2023

  Športne igre PZDU Gorenjske za leto 2023

  Pokrajinska zveza društev upokojencev Gorenjske je za leto 2023 razpisala izvedbo rekreacijskih športnih iger v naslednjih panogah: ...

  Prikaži več