Loški upokojenci smo letovali v Karlobagu

Med 16. in 24. junijem je potekalo letovanje v Karlobagu, v hotelu Zagreb,  ki so se ga udeležili številni ljubitelji morja in lepe narave pod Velebitom.

Morje je bilo na začetku še hladno, kar pa ni zadržalo najbolj vnetih kopalcev, da ne bi v njem zaplavali.   

Poleg kopanja in poležavanja na plaži so bili na voljo tudi izleti in ogledi raznih znamenitosti pod vodstvom vodiča Izaka. Seveda smo si najprej ogledali mesto Karlobag. V naslednjih dneh pa smo bili na izletu z ladjico na bližnjem otoku Pagu,  obpluli smo tudi del skalnate obale otoka in pod njimi odkrili prijetne plaže. Odpravili smo se tudi na ogled bolj  oddaljenega Naravnega  parka Paklenica z znamenito sotesko in visokimi stenami, kjer uživajo plezalni navdušenci.

Na lepo urejeni plaži in v senci pod borovci si je vsakdo lahko našel prijeten prostorček za sončenje in oddih. Urška je vsako jutro vodila jutranjo vadbo s skrbno izbranim programom. Po urejenih sprehajalnih poteh ob obali so bili možni dolgi sprehodi ali pa posedanje ob sončnem zahodu. Kot na vsakem letovanju pa je tudi tokrat naš vodič Izak organiziral turnir v prstometu. Na zadnjem večernem druženju so bili slovesno razglašeni najboljši na turnirju, voščili pa smo  tudi jubilantom, ki so praznovali okrogle rojstnodnevne letnice. Letovanje smo tako zaključili v veselem in prijetnem vzdušju.

Martin Bizjak

 Nazaj