Vabilo na trgatev

Člane društva in vse ostale, ki se veselijo medsebojnega druženja vabimo na trgatev na kmetijo IPAVEC v Vitovlje na Goriško in sicer v četrtek, 14. septembra 2023.

 

Odhod avtobusa bo iz Škofje Loke (nasproti glavne avtobusne postaje). Ura odhoda bo znana naknadno, zato vas prosimo, da ob prijavi pustite svojo telefonsko številko.

Potek dogodka

Pot nas bo vodila do naselja Vitovlje, ki se nahaja nad Šempasom pri Novi Gorici. Udeleženci trgatve se bodo zbrali na turistični kmetiji Ipavec, kjer bodo pridne gospodinje pripravile  pogostitev (domači narezek, sveže pečen domači kruh, šilce žganja…), da si udeleženci trgatve naberejo moči. Pravo doživetje je, kako trgači z navdušenjem pobirajo grozdje v zabojčke, ki jih nato s traktorjem odpeljejo v klet, kjer grozdje zmeljejo in stisnejo. Po obiranju, ki traja približno štiri ure, gospodar povabi trgače na tradicionalno kosilo. Seveda tudi sladke kapljice ne manjka. Ob prijetnem druženju tudi kakšna pesem zadoni, za spremljavo pa poskrbi harmonikaš. Tisti, ki se bodo želeli sprehoditi si bodo lahko ogledali romarsko cerkev sv. Marije ali pa si ogledali nasad rož v vrtnariji Trajnice Golob- Klančič. 

Cena izleta je 20 EUR in vključuje avtobusni prevoz, malico, kosilo in nezgodno zavarovanje.

Prav vsi trgači bodo na kmetiji v zahvalo prejeli 5 litrski sodček vina. 

Prijave in plačila sprejemamo v novih prostorih DU do petka 8. septembra 2023 oziroma do zasedenosti prostih mest.

Informacije na GSM št. 040 226 667 ali 041 618 308.

Vljudno vabljeni !

Izletniška sekcija                                                                  DU ŠKOFJA LOKA 

Cveta Škopelja                                                                       Predsednik Miha JEŠENazaj